Huutokauppa Helander on ollut jo vuosia erittäin suosittu huutokauppakamari. Asiakasmäärät kasvavat jatkuvasti, ja huutokauppoihin tullaan kauempaakin. Harrastatpa taidetta tai sisustamista, antiikkia tai vaikkapa muumimukien keräilyä, Helanderin huutokaupoista löytyy kaikkea.

Huutokauppaluettelo

Huutokauppaluettelo julkaistaan verkossa kuukausittain ennen huutokauppaa. Luettelossa esitellään seuraavaan huutokauppaan tulossa olevat esineet sanoin ja kuvin. Luettelosta voit löytää jo etukäteen esineet, jotka kiinnostavat sinua. Voit myös rekisteröityä ja jättää etukäteen tarjouksia. Voit kerätä kiinnostavat esineet omaksi listaksi, jota voit helposti seurata. Jos joku ylittää jättämäsi tarjouksen ennen huutokauppaa, luettelo lähettää sinulle ilmoituksen, jotta voit halutessasi korottaa tarjousta. Vasarahuutokaupan aikana tarjoukset ilmestyvät luetteloon reaaliajassa, joten näet heti suoraan, miten huutokaupassa käy. Myytävää tavaraa arvioidaan ja otetaan vastaan huutokauppaa varten päivittäin Helanderin tiloissa Viikissä, Hernepellonkuja 8 – 10, Helsinki.

Näytöt ostajille

Kaksi- ja kolmepäiväisissä huutokaupoissa pidetään näyttöpäivä etukäteen Helanderin tiloissa päivää ennen huutokauppaa, samoin aina huutokauppapäivänä ennen huutokaupan alkua. Tuolloin kiinnostavaa esinettä voi tarkastella jo etukäteen, ja asiantuntijat esittelevät esineitä. Koska esine myydään käytettynä, ja siinä kunnossa kun se myyntihetkellä on, näytöissä kannattaa ehdottomasti käydä.

Huutokauppa

Itse huutokauppa on perinteinen vasarahuutokauppa, jossa otetaan huomioon verkossa etukäteen tehdyt tarjoukset. Meklari lähtee liikkeelle korkeimmasta etukäteen tehdystä tarjouksesta, johon lisätään korotus. Huutokaupassa voi tarjota etukäteen lunastetun huutonumeron avulla. Huutonumeroa lunastettaessa voi huutokauppa tarkistaa luottotiedot. Huutonumero on henkilökohtainen, ja huutonumeron tiedot tulostuvat ostokuittiin. Huutokauppaan voi osallistua myös puhelimitse, tällöin puhelinlinja varataan etukäteen, ja itse huutokaupassa Helanderin edustaja toimii salissa huutajana. Vasaranlyönnillä vahvistetaan korkein tarjous, jolloin myyntisopimus syntyy. Ostaja maksaa huudon lisäksi huutomaksun 20% sekä muita mahdollisia kuluja. Esineen voi lunastaa itselleen heti huutokaupan aikana maksua vastaan, ja huuto on maksettava viimeistään kolme päivää huutokaupan jälkeen.

Helanderin muita palveluja

Helander tyhjentää myös koti-irtaimistoja ja kuolinpesiä tai niiden osia. Asiakas voi esimerkiksi tyhjennyttää kuolinpesän, ja henkilökunta arvioi, mitkä esineet kannattaa huutokaupata ja loput toimitetaan Helanderin toimesta asianmukaisesti jätteeksi. Helander suorittaa myös arviokäyntejä kotiin, ja huutokauppojen vastaanotto on auki arkisin, jolloin paikalla on myös arvioija.