Mäntyharjulla sijaitsevalla Taidekeskus Salmelalla on kesänäyttelyiden ja -tapahtumien lisäksi myös mainio kotimaiseen grafiikkaan keskittynyt verkkokauppa.

Grafiikkaa on myytävänä laajalta rintamalta. Esimerkkinä vanhemmasta ja tunnetumma

sta taidekaartista on tarjolla Pro Finlandian 1984 voittaneen Juhana Blomstedtin (1937-2010) grafiikanlehtiä. Juhana Blomstedt oli yksi Suomen arvostetuimmista taidegraafikoista, jonka jyrkän kontrastista mustavalkoista geometriaa ja toisaalta pehmeämpää väri- ja muotokieltä edustavia töitä löytyy verkkokaupasta.

Raimo Kanerva (1941 – 1999) oli suomalainen kuvataiteilija ja graafikko, jonka tuotannossa keskeinen piirre on taidokas piirrostekniikka sekä unenomaisuus ja surrealistisuus. Kanervan töistä saatavilla on mm. “Keisarin pikarililja” – sarjaa.

Marjatta Tapiola (s.1951) teki läpimurtonsa 1980-luvun alussa samaan aikaan kuin Marika Mäkelä (s. 1947). Molempien grafiikoita löytyy, etenkin Tapiolan kuuluisaa “Kallo” -sarjaa. Marjatta Tapiola on saanut Pro Finlandia -mitalin 2004 sekä Kuvataiteen Valtionpalkinnon 2006.

Inari Krohn (s.1945) on vaikuttanut suomalaisessa taiteessa paitsi taiteilijana, myös Kuvataideakatemian taidegrafiikan professorina aktiivisessa opetustyössä. Krohnin teokset ovat usein tarkkoja ja intensiivisiä. Hän valmistaa värit itse pigmenteistä, jonka takia vedosten värit ovat yksilöllisiä.

Vanhoista mestareista vielä mainittakoon, että myös kaikkien tunteman Laila Pullisen, Väinö Rouvisen sekä Tapani Raittilan töitä löytyy verkkokaupasta.

Nuoremmalta sukopolvelta löytyy myös varsin kattava kotimaisen grafiikan tarjonta: Itseoppineen kuvataiteilija Jakke Haapasen (s. 1961) litografioita löytyy, samoin Bonk-taiteilija Alvar Gullichsenin tuotannosta abstrakteja kirkasvärisiä serigrafioita.

Essi Peltonen (s.1981) maalaa kasvoja ja on kiinnostunut niiden esiin tuomista ilmeistä, tunteista ja persoonallisuuksista.

Tiina Suikkasen (s. 1981) useimmissa töissä esiintyvät hyönteiset, ja myynnistä löytyykin perhosaiheisia litografioita.

Nuorista taiteilijoista mainittakoon vielä Kia Taegen (s.1990), jonka tuotannosta löytyy ihastuttavia maisema-aiheisia litografioita, sekä Johanna Lumme (s. 1990), joka voitti Salmelan kesän 2016 nuorten kuvataiteilijoiden kilpailussa Yleisön suosikki -palkinnon.

Verkkokaupasta löytyy myös kokoelma taidekirjoja, sekä mm. valokuvakirjoja ja taiteilijoiden muistelmia. Näyttelykatalogeja löytyy jonkin verran, kuten myös valokuvakirjoja.

Erikoisuutena mainittakoon Sarpaneva- kirja, joita on painettu vain 500 kpl, ja taiteilija itse on signeerannut ne.

Laadukkaita taidejulisteita voi myös tilata verkkokaupasta. Julisteina löytyy mm Ilkka Lammin taidetta sekä HannuHautalan luontokuvia. Taidepostikortteja löytyy myös runsain mitoin.