Taidesivut.net on suomalainen kotisivupalvelu taiteilijoille sekä taiteen verkkokauppa. Taiteilija voi rekisteröityä sivuille ja tehdä taiteilijaprofiilin, joka sitten toimii hänen omana kotisivunaan. Sivustolta on helppo löytää taiteilijoita ja teoksia, sekä gallerioita tai näyttelytiloja.

Taiteilija

Sivusto on tarkoitettu ammattitaiteilijoille, opiskelijoille sekä sellaisille harrastajille, jotka haluavat taidettaan näkyvämmin esille. Sivuston tarkoituksena on palvellla taiteilijoita ja helpottaa taiteen myymistä. Taiteilija rekisteröityy sivuille ja lisää sinne kuvia, omia tekstejään ja niin edelleen, jolloin muodostuu kotisivu ja nettiportfolio. Taiteilija voi ladata sivuilleen jopa sata kuvaa teoksistaan. Sivuilla voi markkinoida myös palveluita, kuten muotokuvamaalausta, bilebändiä, käsikirjoitusta jne. Taiteilijan kannattaa panostaa sivuihinsa ja markkinointiin ja tehdä siitä mahdollisimman laaja läpileikkaus taidoistaan ja tuotannostaan. Sivuilla on runsaasti kävijöitä ja niillä on hyvä hakukonenäkyvyys, joten mahdollisia asiakkaita löytyy huomattavasti todennäköisemmin kuin perinteisellä galleriatoiminnalla. Sivut ovat yksinkertaiset ja helpot päivittää. Rekisteröityneelle taiteilijalle hinta on 90€ vuodessa, mutta tarjolla on alkuun kolmen kuukauden ilmainen rekisteröityminen, jota ei tarvitse erikseen peruuttaa, vaan palvelu lähettää sähköpostin, jossa kysytään halukkuutta jatkaa, ja jos postiin ei vastaa, ei palvelua siinä tapauksessa jatketa.

Asiakas

Asiakkaan ei tarvitse rekisteröityä voidakseen ottaa yhteyttä taiteilijaan. Myytäviä taideteoksia on sivuilla esiteltynä tällä hetkellä yli 2100, maalauksista veistoksiin ja grafiikasta tekstiilitaiteeseen. Vaihtoehtojen runsaudesta voi hakea erilaisilla suodattimilla jotain tiettyä taiteenlajia ja myös hinnan voi asettaa kriteeriksi. Haluamansa taideteoksen voi joko ostaa suoraan tai lähettää viestin taiteilijalle neuvotellakseen hinnasta tai muista ehdoista. Kauppa tapahtuu aina suoraan asiakkaan ja taiteilijan välillä, eikä sivu ota kaupoista provisiota. Etämyynnissä on sama 14 päivän palautusoikeus, kuin muillakin etämyyntituotteilla.

Kuukauden taiteilija

Taidesivut.net esittelee joka kuukausi kuukauden taiteilijan. Kuukauden taiteilijan tarina ja hänen teoksiaan esitellään, ja sivulta löytyy myös linkki taiteilijan profiiliin.

Muut palvelut

Sivuilta löytyy myös muita palveluita: Esimerkiksi kritiikit näyttelyistä ja haastattelut antavat taiteilijalle lisää näkyvyyttä verkossa. Sivuilla voi myös esitellä tiloja, jotka ovat vuokrattavana tai joissa taiteilijalla on tällä hetkellä näyttely. Taidesivut.net löytyy facebookista, ja toimii yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Puhurin kanssa.