Vuoden menestystuote on museokortti

Kolme vuotta myynnissä ollut museokortti on osoittautunut mahtavaksi menestystuotteeksi. Museokortilla maksetut käynnit ovat museoissa lisääntyneet viime vuodesta peräti 230% ja niitä on jo lähes miljoona. Museokortilla pääset 280 museoon ympäri Suomen. Mikäli harrastat kesällä kulttuuria ja museokäyntejä, on kortti ehdottomasti kannattava ostos. Esimerkiksi tällä hetkellä löytyy pelkästään Helsingistä 34 eri museota ja 36 eri tapahtumaa, joihin museokortilla pääsee, joten kulttuurin raskassarjalaiselle kortti on todella edullinen. Museokortin hinta on 68€, ja kortin pystyy uusimaan vuosittain jopa hieman edullisemmin. Museokortin voi ostaa itselle tai lahjaksi, ja se on voimassa vuoden siitä päivästä, kun sitä ensimmäisen kerran käyttää.

Pääkaupunkiseudun museoita

Helsingin tarjonnasta mainittakoon paitsi Kansallisgalleriaan kuuluvat kohteet Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo, myös useita vähemmän tunnettuja kohteita, joiden tarjonta on myös todella kiinnostavaa. Kansallismuseo kertoo Suomen kulttuurista ja historiasta jo esihistorialliselta ajalta lähtien. Luonnontieteellisen museon eksoottiset eläinkokoelmat innostavat yhtä hyvin lapsia kuin aikuisia, ja myös kasvitieteellinen museo Kaisaniemessä sijaitsevine puistoineen ja kasvihuoneineen kuuluu siihen. Suomenlinnasta löydät itse linnoituksen lisäksi lelumuseon ja sukellusvene Vesikon. Ehrensvärd-museo sijaitsee Komendantintalossa, ja kertoo Viaporin perustajan Augustin Ehrensvärdin tarinan. Tamminiemi kertoo Suomen sodanjälkeisestä historiasta, ja on presidentti Kekkosen kotimuseo. Designmuseo on kansainvälisesti erittäin arvostettu erikoismuseo, joka kerää ja tutkii suomalaista designia. Arabialla on oma designmuseonsa, jossa esitellään Arabian keramiikkatehtaan ja Iittalan lasitehtaan tuotteita.

Maakuntien tarjontaa

Museokortin omilta nettisivuilta löytyy helposti kohteita kartan tai hakukoneen avulla. Viimeksi päivitettyjä tapahtumia ovat mm. Savonlinnan maakuntamuseon näyttely “Tienoo – taiteilijat kotiseudullaan”, joka esittelee eteläsavolaisia taiteilijoita. Näyttelyssä tutkitaan, miten asuinpaikka ja työskentely-ympäristö vaikuttaa taiteilijan työhön ja tuotantoon.

Pietarsaaren kaupunginmuseon Tupakkamakasiinissa on syyskuun lopusta alkaen nähtävillä eksoottinen ja kiehtova näyttely “Matildan matkassa Intiaan”, jossa nuori kauppiaanrouva Matilda matkustaa laivalla Pietarsaaresta Bombayhin.

Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa on esillä Kalevala-korunäyttely, joka kertoo yrityksen roolista suomalaisessa yhteiskunnassa jo kahdeksankymmene vuoden ajalta. Museogalleria Alariestossa Sodankylässä on esillä kaikkien tunteman kansantaiteilija Martti Huuhaa Innasen naivistisia tauluja otsikolla “Ihmissusia ja umpitolloja” syyskuun ajan. Sastamalan seudun museossa on esillä nostalgisia puuleluja, ja samalla voi tutustua paikallisten puuleluverstaiden historiaan.